31 Mart 2012 Cumartesi

Hilal Timurla Çekiliş :)

Merhaba arkadaşlar,dostlar...şöyle kısa bi merhaba ve çekiliş duyurusu ile sizlerleyim.Hilal arkadaşımız bir çekiliş hazırlamış..Kısmet belki bize çıkar :)
Çekiliş Sayfası

21 Mart 2012 Çarşamba

Midye Tatlısı

Evet arkadaşlar kısa akşamın karı diyerekten arşivi bir güzel mesken edinen tatlımızı ekleyelimde rahatlayalım.hatta geçen hafta şerbetlenmiş halini en son görüntü olarak kaydederek sizlerle paylaşıma hazırladım.Ama çok zor zaman buluyorum bu konu ekleme işine yaa ne yapmalı,ne etmeli....

Malzemeler:
250 gr tereyağ(üzeri için)
1 Su bardağı süt,
1 Su bardağı sıvıyağ,
1 Yumurta,
Ezilmiş ceviz,
1 paket vanilya,
1/2 çay kaşığı tuz,
Aldığı kadar un,
Bolca nişasta,
Şerbet için:3 bardak toz şeker,4 bardak su,2-3 damla limon suyu
Yapılışı:
Margarin ve ceviz hariç tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırıp,azar azar un ekleyip hamuru hazırlayalım,ceviz büyüklüğünde 4 erli bezeler hazırlayalım.Her bir bezeyi geniş bir tabağa nişasta koyarak bu nişastaya batırarak 10 cm genişlikte oklava ile açılır,4 bezeyede aynı işlem uygulanıp üst üste koyulur.bastırarak birbirlerine yapıştırılır.Oklava yardımı ile nişasta serperek açılır.Rulo şeklinde yuvarlatılır.


resimdeki gibi 1 cm kalınlığında dilimlenir.

Her bir parçada yuvarlakları üste gelecek şekilde oklava ile hafif bastırıp yassıltılır.Yukarıdaki şekilde hazırlanır.Üzerine ezilmiş ceviz koyulur.


Parmakla bastırarak kapatılır.Yağlanmış tepsiye dizilir.180 yada 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Soğumaya bırakılır.Bu arada şerbeti ocağa koyulup hazırlanır.Şerbetin kıvamı tırnak üzerine bir damla akıtılıp eğer akışkan değilse olmuştur.Ben bu tatlıyı önceden 2 yada 2 ölçü hazılayıp dolapta 2-3 hafta kadar bekletiyorum.İhtiyaç halinde şerbetleyip ikram ediyorum.Yalnız dikkat edilmesi gereken nokta şerbet ılık olacak,ayrıca tatlı şerbeti iyi çeksin diye alt üst çevrilir.
Afiyet şifa olsun :)

14 Mart 2012 Çarşamba

YUSUF,HAMZA,DAVUT VEEE BEEENNNN

Merhabalar dostlarım,arkadaşlarım,ailem :)Ben bloğa yazmayı çok seviyorum ama bir türlü yazmaya fırsat bulamıyorum.Eşimin hazırlamış olduğu resimler sayesin de onunda teşviki ile yazıları yazmakta bana düştü :)Hatta sağolsun resimlerin kodlarını aldı,bloga girip konuya ekledi ki ben konuyu paylaşabileyim,Ben ise daha yeni bıdıkları uyutup yazma fırsatını bulabildim.

Bizden kısa kısa haberler :) şimdi :)
Evet sayın izleyici ve konuklarımız,Davudumuz ayın 20 sinde 3 aylık olacak.Dünyaya gelen büyüyor diyorlarya gerçekten nede çabuk geçiyor zaman nede çabuk 3 ay olmuş.Zaman yetmiyor.Hep bi koşturmaca,bir bakıyorum öğlen olmuş birde bakıyorum akşam olmuş.Gün bitivermiş.Yorgun Anne kendini yatağa zor atmış.Tabiii davut ile gece mesailerimizde var.Uyanıp uyumak istemeyen bıcırıkKalkıp oturuyoruz birlikte.Aslında resim düzenlemeye vakit bulabilsem daha çok resim eklemek ve de paylaşmak isterdim kısmet başka zamana artık....


Hamzada büyüyor çok akıllı bir çocuk.Çokta şirin,arada aksiliği tutsada iyidir çok şükür Rabbime....
En son doğum öncesi hamzayı doktora götüreceğimizi paylaşmıştım sizlerle.2 farklı doktora gittik.Sonuç ise çocuk kendini ifade edebiliyormu o önemliymiş,çok fazla olmasada konuşabiliyormuş,dilinin altında küçük bir(bizim buralarda gergi denir)engel vardı,onun kesilmesi gerekir cerrahi yöntemle,R ve L harflerinin teleffuzunda zorlanır.Gergi kesilse bile tamamen konuşma garantisi yok dediler.
Birebir zaman geçirmek daha çok ilgilenmek gerekir.Şarkılar tekerlemeler,masallarla konuşmaya teşvik etmek gerekiyor.Ammaaa benim oğlum isterse konuşuyor,istemezsede uğraş uğraş söylemiyor,Soru soruyor cevap veriyorum hadi sende söyle bu ne? Konuşma gibi bir kaygısı yok sesler,el, kol,kısaltma kelimeler ile kendini ifade ediyor.Hele hele bi annemmm deyişi var bayılıyorum,özelliklede istediği birşey olursa :)
Ara sıra yeni kelime katıyor diline hatta söyleyebildiği kelimeler 30dan fazla.Ama anlamış değilim neden böyle.Sizinde önerileriniz olursa yazın lütfen....


Bu sene çok şükür kara doyduk.Her ne kadar ben bebek ten dolayı çıkamasamda.Çocuklarımı sevindirmek için çıktık 2 hafta önce,oynadık karlara battık,kardan adam yaptık çok keyifliydi,Gözleri kömürden,burnu havuçtan,ağzı portakal kabuğundan :) Ve şapkası eşim için bu sene ördüğüm şapkadan oldu :) çok ta şirin olmuş değilmi?
Bu arada ben burnunu takmak için yerini hazırlarken havuç sever hamzacık kıtırda kıtır yemeye başlamış bile,burnunun kalanını zor kurtardık elinden.Hamza karlara battı bende resim çekerken tekrar düşüyo güya çıkamıyor yardım istiyor,hamza dur bi çekeyim hadiiii diyorum ben pozu yakalayamadan bi daha düşüyo :) çok komikti.....
Yusuf ta karı çok seviyor.Her okuldan geldiğinde eldivenler ıslak kıyafetler ıslak sanki kara gömülüp yapmış ıslanana kadar.kardan adam yaptığımızdada çok eğlendi,kara doymadı yine ama güzel bir gündü....
Biz karın keyfini sürerken Davut nerdemiy di?Tabiki oda dışarı çıktı bizimle.Portbebesinin içinde ve bebek arabasında mışıl mışıl uyuyordu :) çok şükür bizde güzelce keyfini çıkardık karın.Yusufum Okumaya geçti,okuma ve yazma çalışmaları,ezber çalışmaları yapıyorlar.birinci dönem kadar yoğun değil dersleri.Ama çok sıkıldılar,çok yoruldular 1. dönem,çok hevesli olan oğlumun hevesi kaçtı,ödev yapmak istemiyor,1 saatlik ödev 3 saate çıkıyor,hep oynamak eğlenmek istiyor.Sabah okula gitmemek için çabalıyor.Ne yapmalı,nasıl davranmak gerek bilemiyorum.İşte böyle bizden böyle şimdi yusufla ödev yapacağız :)sevgiyel sağlıcakla kalasınız :)