29 Haziran 2011 Çarşamba

YUSUF VE AİLE

Kartanesi yapmayı anlatan dergi sayfası :

Yusuf her geçen gün dahada gelişiyor. Bizler daha fazla tecrübe sahibi oluyoruz. Paylaşımlarımız daha farkındalıkla doluyor. Ama kardeşi Hamza için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil yaşı itibariyle bir çok paylaşımlara imza atıyor ama anlaşma biraz güç oluyor. www.anneyiz.biz dergisinde bulunan kartanesi yapma hakkındaki etkinliği yapalım dedik fakat bir türlü başaramadık :) Başarabildiklerimide aşağıdakiler. Yusufta baya bi başarı sağladı. Başarmak hoşuna gidiyor. Başarısızlık olunca üzülüyor. Bu davranışı üzerinde biraz çalışma yapmak lazım sanırım :)

Bunlarda bizim kartanesi olsun diye yapmış olduğumuz çalışmalar :) Kim hangisini yaptı bilmiyorum :)











Yunusların boyanmamış hali eğer dilerseniz çıktı alıp çocuğunuzun istifadesine sunabilirsiniz...



Ana okulu etkinliklerinden boyama ve çizgi çalışması olan Yunus çalışmasını yaparken ve çalışmasının bitmiş halini paylaşmak istedim. Gönlü olursa herşeyi fevkalade güzel yapıyor. Ama olmazsa vay haline bütün gıcıklıklarını kullanıp bizleri deli etmek için tüm gayretini sarfediyor sanırsın... Çocuk işte... :) Her insan gibi sevgi ve ilgi istiyor :)

Yusuf çalışma yaparken:



Çalışmasının sonucu :)


Esenkalınız...

28 Haziran 2011 Salı

Mirac kandili kartları

Merhabalar bu mutlu güzel günde yine merhaba :)Kandil kartlarımızı sizlerle paylaşmak istedik.sizde sevdiklerinizle paylaşmak isterseniz :)
Hayırlı kandiller şimdiden.....










26 Haziran 2011 Pazar

Elde pizza hamuru,Mutlu bir pazar sabahı ve bizim bıdıklarla pizza keyfi :)

Merhaba arkadaşlar :) Mutlu Sağlıklı pazarlar ve nice güzel günler sizlerle olsun....
Uzun zamandır yapmadığımız ve bir o kadarda çok özlediğimiz pizza yapmak istedik dün akşamdan da kararlaştırdık :)
uzun zamandır hamur ve makinada ekmek ve pizza yapımını unuttuk desem yeridir sebebi ise ekmek makinamızın bıçağını evde kayıplara karışması :) her nasılsa......ekmek yapmaya pek ara vermedim ama pizza yapmamıştık uzunnnn zamandır bu sabah dedim elde hazırlayayım hamurumu hemde bloguma eklemiş olurum her kesin makinası yok ki güzel güzel havalı hamurlar hazırlayıp leziz pizzalar yapsın dimi ama....hadi bakalım iş başa düştü kalkta hamurun hazırlığını yap :) çenem mi düştü ne :))
Yine burdan daha önce yaptığımız pizza tarifimize bakabilirsiniz....



sabah ta erkenden kalktık hamur hazırlamak için.Daha pişmeden bizim bıdıklar sucuk ve mısırlara saldırıya bile geçtiler.Ellerinden zor kurtardım :)

Evet arkadaşlar işte elde pizza ve ekmek hamurumuz.....

Malzemeler(2 tepsi pizza için)
2 su bardağı ılık su,
2 yemek kaşığı zeytin yağı(yada sıvı yağ),
1,5 tatlı kaşığı kuru(instant)maya,
2 yemek kaşığı tuz,
4,5-5 su bardağı un,
2 yemek kaşığı salça ve 2 yemek kaşığı zeytin yağı ile hamurun üstüne sos hazırlanır....
Üzeri için istenilen malzemeler.

Yapılışı:



Hamurumuzu hazırlamak için ilk önce suyumuzu leğene döküyoruz.içine zeytin yağımızı ekliyoruz.elimizle şöyle hafifce karıştırıyoruz.unumuzun 4 bardağını suyun üstünü kapatacak şekilde döküyoruz.unun üstüne maya ve tuzumuzu ekliyoruz.iyice karıştırıyoruz.kalan unuda azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim eldeki kalıntılarıda alarak elimize un serperek hamurumuzu 10 dk boyunca iyice karıştırarark yoğuruyoruz.Leğenimizin kapağını kapatıp 30 dk kadar dinlenmeye bırakıyoruz....

İşte dinlenip kabarmış hamurumuz bu şekilde olacak :) tezgahımızı unlayarak hamuru leğenden boşaltıyoruz yine elimize de un serperek 10 dk daha güzelce yoğuruyoruz.Elimize ve tezgaha ihtiyaca göre tekrar un serpelim.Yine leğene koyduğumuz hamurumuz 20 dk kadar dinlenmeye bırakalım.Kabarıp dinlenen hamurumuzu 10 dk daha tezgahta yoğurarak ikiye bölelim.

tepsimizin dibine zeytin yağı döküp hamuru tepsiye alalım.üstüne biraz bastırıp birazda üstüne zeytin yağı dökelim.tepsinin şekline göre elle güzelce bastıra bastıra açalım.hem acıkan hemde merak eden 2 bıdıkta işe el atarsa dahada keyifli ve eğlenceli olur.


Salçalı zeytinyağlı sosumuzu hazırlayıp fırça yardımı ile hamurumuza sürelim.Ardından üstüne rendelenmiş kaşar serpelim.istediğimiz malzemelerle süsleyelim.tepsimizi 20 dk daha bekletin.biraz dinlenip kabarsın.


220 dereceli fırında 25 dk kadar pişirdik(fırınınızın özelliğine göre ayarlamanızı öneririm)Üstüne de kaşr rendesi ekleyip bir süre sıcak fırında bekletin.İşte bu kadarrrr.....

Biz o kadar acıkmıştık ki dilimlerin resmini çekmek aklımıza gelmedi.Biz 1 tepsi hazırladık.eğer 3-4 kişi iseniz bir tepsi yeterli olacaktır.Kalan 2 parçayı buz dolabı poşeti veya dondurma kutusu ile buz dolabında muhafaza edebilirsiniz.Ekmek yapmak için hamuru yine iki parçaya bölüp elde şekil verip tepsiye yada kalıba yerleştirin.20 dk kadar üstüne temiz bir bez örtüp dinlendirin 220 dereceli fırında pişirin....
Afiyet şifa olsun....

22 Haziran 2011 Çarşamba

Fırında Sebzeli Tavuk-2


Bir kaç ay önce resimleyip eklemeyemediğim tavuk tarifimide ekliyorum çok şükür :) inş olur.Bir kaç gündür sıkıntı var ve ekleyemiyordum
Malzemeler:
1 bütün orta boy tavuk,
2 havuç,
3 orta boy patates,
1 soğan(küçükse 2 kullanın),
1 sap pırasa,
1 su bardağı bezelye,
1 tane fırın torbası ve ağız kapatıcı teli

Yapılışı:
ilk önce tavuğumu poşetten çıkarıp yıkıyoruz.Üstünde ufak tüy parçaları olabilir dikkatli ve güzelce hepsini alalım.baş bölümünden açık olan yerden musluk altında tutarak içininde temizlenmesini sağlayalım.delikli süzgeç yardımı ile bir süre suyunun akmasını sağlayalım.



Bu esnada bizde sebzelerimizi istediğim şekil ve boyutta dilimleyelim.orta incelik olmalı kalın olursa pişmeyebilir ince olur sada çok kuru olur.Tavuk 1 saatte pişeceği için sebzeleride ona göre ayarlamak lazım.Ben resimdeki gibi doğruyorum.hepsini bir kapta birleştirip tuzunu ekliyorum iyice karıştırıp tuzunu yediriyorum.



Daha sonra suyu akmış olan tavuğumuzu alıp içine bir miktar tuz atıyoruz.dış yüzeyinide elimize aldığımız tuz ile güzelce tuzluyoruz.Fırın torbamızın içine ortalara doğru tavuğumuzu yerleştiriyoruz.dört bir yanına da sebzelerimizden koyup yerleştiriyoruz.Fırın poşetimizin ağzını sıkıca kapatıp geniş bir tepsiye oturtuyoruz.Poşetin üstünde bıçakla 4-5 delik açalım.250 derecelik ısıtılmış fırında 1 saat pişirelim(her fırının pişirme derece ve süresi farklı olabilir.benim fırınım 1 saat te pişiriyor)1 saat dolunca poşeti yandan bıçakla biraz açıp tavuğun ve sebzelerin pişip pişmediği kontrol edin.arzuya göre biraz daha pişirin.ayrıca üstü daha kızarmış isterseniz 5 dk kadar poşetin üstü tamamen açılıp kızarması sağlanabilir....

Ben fırın torbası ile yağsız ve kendi suyu vitamini ile piştiği için genelde bu yöntemi kullanıyorum.Bütün tavuk yerine parça da hazırlayabilirsiniz.Hatta pişen tavuktan çok sebzelerini severek yiyorum :)

Afiyet Şifa olsun
hepinize kocak dolusu sevgilerimle....Mutlu kalın :)

17 Haziran 2011 Cuma

Merhaba Dostlar

Uzun uzunnn aralardan sonra yine birlikte sizlerleyiz.Her ne kadar paylaşım ve eklemelerimiz devam etmiş olsada böyle birebir sohbet havasında eklemeler yapmaya fırsatım olmuyordu.yazamadığım bu süre içerisinde sonbaharda bacağıma batan toplu iğnenin kalan yarım parçası küçük bir operasyonla alındı.bende ve çocuklarda ufak tefek hastalıklar problemler okul etkinlikleri,proğramlar çalışmalar vs bu zamanı buldu.çok şükür bu gün okulda son gündü ve belgemizi almaya gittik yukarıdaki resimde yusufun biraz mahmur biraz ayrılma hüznü ve burukluğu....Bazen çok aşırı hassas ve duygusal bir yapıya bürünen yusuf herkes arkadaş ve öğretmeni ile resim çektirirken bir köşeden şöyle mahzun mahzun dokunsan ağlayacak hali ile izliyor.Ben sormasamresim çekinme cesareti göstermeyen yavrucak.öğretmeni ile son resmini çekindi,sonunda mutlu oldu tabi ama resmimizi öğretmenimizin ricası üzerine sizlerle paylaşamıyoruz.....Fotoğraf makinamızın da pili bitinde 3-4 resim ancak çekebilmişiz.

Özellikle 23 nisan hazırlıkları ve sonrasında bir hayli etkinliklerle geçti dönem,ilçemizde Anasınıfı şenliği,uçurtma şenliği,çorum ve alacahöyük ve boğazkaleyi kapsayan tarihi yerler ve müzeleri kapsayan bir gezi düzenlendi.hatta bu hafta yine anasınıfımızın düzenleyeceği eğlence proğramı ve okulun yıl sonu gecesi olacaktı....Ama ilçemizin incesu beldesinde çorumdan gezi için gelen lise öğrencilerinden 2 çocuğumuzun Muhammed Ali Kaya ve Fuat Bolat boğulması nedeni ile ve çocukların ölüm haberi üzerine ilçe kaymakamı Zeliha Uyan olay yerine ulaşmaya çalışırken makam aracı ile kaza yapması sebebi ile gün ve gecemizi iptal ettik.....
Gerçekten üzücü olaylar nerde ne zaman başımıza neler gelecek bilemiyoruz...Rabbim hakkımızda her zaman hayırlısını nasip etsin.hepimiz için iki olayda çok üzücü idi,ama kanyona gezi için gelipte hayatını kaybeden iki yavrucak hala içimde sızlamaya sebep oluyor.ne kötü bir durum Allah sabırlar versin ailesine arkadaş ve sevdiklerine :(( şimdilik bu kadar yeter diye düşünüyorum.

Aşağıdaki resimleride eşim özenerek hazırlamış paylaşayım dedim.mutluluk, sağlık en güzel günler sizlerle olsun......


9 Haziran 2011 Perşembe

AYET-HADİS-DUA-VECİZE







RESİMLİ YAZILAR_ÖĞÜTLER

ZAMAN ZAMAN YAŞAYABİLMEK İÇİN ZAMAN AYIRIN


 Yaşamaya zaman ayırın; çünkü zaman bunun için yaratılmıştır.
 Zaman öldürmek, intihar etmek demektir.
 Çalışmaya zaman ayırın; başarının bedeli budur
 Düşünmeye zaman ayırın; iktidarın kaynağı budur.
 Eğlenmeye zaman ayırın; sağduyunun kaynaklarından biri budur.
 Etrafınızdakilere nazik davranmaya zaman ayırın; mutluluğa giden yol budur.
 Hayal kurmaya zaman ayırın; dünyanın dertlerini unutmak için en tatlı çare budur.
 Çevrenize bakmaya zaman ayırın; günler, insanın bencil olmasına izin vermeyecek denli kısadır.
 Gülmeye zaman ayırın; ruhun musikisi budur.
 Terbiyeli olmaya zaman ayırın; bir toplum içinde başkalarıyla birlikte yaşamanın gereği, budur