4 Ocak 2010 Pazartesi

Ev Yapımı Mayonez

Evettt arkadaşlar uzun zamandır eklemeyi düşünüp ekleyemediğim mayonez tarifini bu gün tekrar deneyip resimleyerek sizlerle paylaşmak istedim.Yapımı çok kolay ve çabuk.1-2 dk içinde mayonezimiz kullanıma hazır.Ben bu tariften çok memnun kaldım.Püf noktası ise listede yer alan bütün malzemelerin(kavanoz ve blendır bile) buz dolabında en az yarım saat bekletilmesi ve yumurtanın sarısının bütün olarak kalması.

Malzemeler:
1 Yumurta,
1Bardak sıvı yağ,
1 Çorba kaşığı limon suyu,
1 Çorba kaşığı sirke,
1 Çay kaşığı tuz,
Yarım kiloluk konserve kavanozu,
Blendır
Yapılışı:


Resimde görüldüğü üzere önce yumurtamız dikkatlice sarısı dağılmadan kavonozumuza dökülür.ardından sırası ile sıvı yağ,sirke,limon,tuz eklenir.Blendırımız kavanozumuzun ortasına gelecek şekilde dibe sarıyı dağıtmadan oturtulur.Hızlı ayarda çalıştırılır.hiç kıpırdatmadan 30 sn kadar çalıştırılır.sonra çalışmaya devam ederek hafifçe yukarı kaldırılır.sağa ve sola hareket ettirerek üstte kalan malzemelerinde karışması sağlanır.


Mayonezli salataları çok seven ama katkı maddesi var diye mayonez almayan ben güvenle bu tarifi kullanıyorum.evde kendim denemeyi çok seviyorum.Mümkün olduğunca hazır ürün kullanmıyorum.
NOT:Mayonezimizi buz dolabında muhafaza edelim ve 5-6 gün içinde tüketelim.

Afiyet olsun Salatalı günler dilerim :)

12 yorum:

Küçük Sofra dedi ki...

Ellerine sağlık abla, mayonez sevenler mutlaka bakmalı ;)

Blogumda ödülün var ;)

Urfa Tutkunu dedi ki...

Gerçekten pratik ve güzel bir tarif. Tek kötü yönü beş altı günlük olması. Diğer tarif istenildiği kadar saklansa da bozulmuyor çünkü. Darda kalınca ya da vakit darken çok faydalı olur bu tarifiniz. Paylaştığınız ve haber ettiğiniz için çok teşekkür ederim, tarifi kaydettim.

Unknown dedi ki...

urfa tutkunu Arkadaşım beğenmene sevindim.Acil durumlarda çok pratik bir tarif.10 dk malzemelri buzlukta beklet sonrada 1 dk içinde hazır oluyor.Sevgi ve saygılar....

Cahide dedi ki...

Ustalık ne demek,bazen öğretmen,bazen öğrenciyiz bu hayatta.Mükemmel olmak imkansız.Şimdi öğrenci oldum,sizden bir şey öğrendim.ne mutlu bana.Sizin tarif çooook daha kolaymış cidden.Allah razı olsun...

Unknown dedi ki...

Merhabalar,
mayonez tarifinizi denedim,gerçekten çok basarili,tarif için çok tesekkurler,
bende blogumda yayinladim ;)
sevgiyle kalin...

Gül dedi ki...

Valla ben de denedim tutmaz falan demiştim ama o kadar çabuk oldu ki çok mutlu oldum Eşim de beğendi Allah razı olsun:) Yalnız tadı çok hazırlara benzemedi acaba içine sarımsak tozu ya da azıcık hardal katmak mı gerekli??

Unknown dedi ki...

Gül ben yaptığımda aynı hazırlar gibi oluyor.Bu tarifi 2-3 yıldır kullanırım.hatta bu ara haşlanmış mısırla mayonez keyfi yapıyoruz :)acaba neden tadı benzemedi hangi yağı kullandın yada sirke mi farklı acaba markası nedir yazmanda mahsur yoksa....ki tabii bu mesajı görüyorsan :) görüşmek üzere

gül dedi ki...

Meraba Ya sirke garip bi markaydı sıvıyağ da şu bimdekilerden Gerçekten farkeder mi Ben azıcık sarımsak katarsak çok lezzetli olur diye düşünüyorum En kısa zamanda deneyecem:) Bide ketçap tarifiniz de var mı acaba?

Adsız dedi ki...

meraba büyük bir hevesle tarifi denedim malesef olmadı.sarı sulu bişey oldu. tarifi harfiyen yaptım nerde hata yaptım acaba.cevabınızı bekliyorum

Unknown dedi ki...

Merhaba adsız mayonezin tutmamasına üzüldüm doğrusu,garantili bi tariftir çünkü tam olarak olmamasının sebebini bilemem.ama kavonaza koyarken yumurta sarısı dağılmışmıydı,veya malzemeler soğuk değilsede tutmayabilir.ayrıca blendrı kavonozun dibine koyuyoruz ama yine sarısının dağılmaması gerekiyor.

Hatta ben kızartmalarda yusuf seviyo daha cıvık olsun diye blendırı kavonozun üstüne yakın çalıştırıyorum.koyu kıvam olması için salatalardakullanmak için de dibine yakında çalıştırıyorum.

Adsız dedi ki...

Elma sirkesi kulanilabilirmi acaba ,

Unknown dedi ki...

Elma sirkesi de kullanılabilir.