4 Nisan 2010 Pazar

Ispanaklı Krep



Bu sabah kahvaltıda ne yapsam ne yapsam diye düşünürken.Aklıma pişirdiğim ıspanak yemeğinden artan doğranmış ıspanaklarımız geldi.Bizim buralarda adı cızlak olsada krep gibi fiyakalı bir adı daha varmış :)
Çokta lezzetli,vitaminli bir menü oldu.Özelliklede ıspanak yemeyen çocuklar için birebir diye düşünüyorum.Oğlum bile bayılarak yedi.eşimden de tam not aldım yanii :)Kesinlikle denemenizi öneririm.Kolaylıklar dilerim....

Tam ölçü veremeyeceğim ama kullanılan malzemelerimizin adlarını yazayım...
1 tatlı kaşığı kadar yaş maya,biraz süt,biraz su,un,robotta iyice parçalanmış ıspanaklarımız,tuz



Akışkan kıvamda hamurumuz hazırlanır.


Tavamız ocağa koyularak iyice kızıdırılır.Kepçe ile hamurumuz tavaya dökülür ve tavanın sağa sola hareketi ile hamur yaydırılır.eğer tavaya yaydırmak zor oluyorsa hamurumuz hala katıdır.eğer su gibi cıvık yapmışsak tavadan pişirip kaldırmak zor olur....O yizden şu göz kararı dedikleri işi yapmak gerekiyor.birkaç denemeden sonra emin olun çok güzel kıvam ayarlanıyor.Tabi bilenler için söylemiyorum :)) Vee işte krebimiz pişti bile.

Afiyet şifa olsun,vitamin olsun,calsiyum olsun.her bişey olsun valla..... :)



Hiç yorum yok: