2 Aralık 2011 Cuma

KABAK TATLISI



MALZEMELER:Soyulup lokmalaık doğranmış kabak,Şeker

YAPILIŞI:
Kabaklarımızı 1 gün önceden derin bir tencereye koyuyoruz.Üzerine bir miktar şeker ekliyoruz.Ertesi güne kadar bekletiyoruz.Kabaklar suyunu salarak pişmeye hazır hale geliyor.Ya sobamıza yada ocağımıza alarak pişiriyoruz.Genişce bir tepsi yada borcama biraz ceviz serpip sıcak kabakları boşaltıyoruz.Üzerine yine istediğimiz kadar ezilmiş ceviz ekliyoruz...Tabi bol ceviz sever biri olarak ceviz işini abartmışım bile :).Tepsiye aldığımız kabağımızı soğumaya bırakıyoruz.Soğuduğunda servis ediyoruz.
Afiyet Şifa Olsun

Hiç yorum yok: