MALZEMELER:Soyulup lokmalaık doğranmış kabak,Şeker
YAPILIŞI:
Kabaklarımızı 1 gün önceden derin bir tencereye koyuyoruz.Üzerine bir miktar şeker ekliyoruz.Ertesi güne kadar bekletiyoruz.Kabaklar suyunu salarak pişmeye hazır hale geliyor.Ya sobamıza yada ocağımıza alarak pişiriyoruz.Genişce bir tepsi yada borcama biraz ceviz serpip sıcak kabakları boşaltıyoruz.Üzerine yine istediğimiz kadar ezilmiş ceviz ekliyoruz...Tabi bol ceviz sever biri olarak ceviz işini abartmışım bile :).Tepsiye aldığımız kabağımızı soğumaya bırakıyoruz.Soğuduğunda servis ediyoruz.
Afiyet Şifa Olsun
2 Aralık 2011 Cuma
KABAK TATLISI
Etiketler:
Yemek Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder