15 Ağustos 2009 Cumartesi

KREMALI MANTAR ÇORBASI

UZUNNN ARADAN SONRA SİTEMİZE EKLEME YAPMAYA BAŞLADIK(BİLGİSAYARIMIZDAKİ TEKNİK PROBLEMLER VE FOTOĞRAF MAKİNAMIZ BOZUK OLMASI NEDENİ İLE) SİZLERDEN AYRI KALMIŞTIK. UMARIM BEĞENİRSİNİZ SİZLERLE İLK PAYLAŞIMIM LEZZETLİ VE VİTAMİNLİ BİR ÇORBA TARİFİ OLACAK...........

MANTAR ÇORBASI

MALZEMELER:

5-6 TANE ORTA BOY MANTAR,
2 BARDAK SÜT,
1-2 KAŞIK YAĞ,
2,5 ÇORBA KAŞIĞI UN

YAPILIŞI:
TENCEREMİZ OCAĞA KOYULUR,İÇİNE YAĞ KOYULULUP ALTI KISILIR BU ARADA YIKANIP SUYU SÜZÜLEN MANTARLAR KÜP DOĞRANIR.
ERİYİP KIZGINLAŞAN YAĞIMIZIN İÇİNE UN EKLENİR.SÜREKLİ KARIŞTIRARAK
KAVRULUR (HELVA KOKUSU ALANA KADAR)
OCAĞIMIZIN ALTI KAPATILIR.TENCERE SOĞUMADAN HEMEN HEM KARIŞTIRIP HEMDE DİĞER ELLE SÜT YAVAŞ YAVAŞ EKLENİR PÜTÜR VE TOPAK OLMAMASINA DİKKAT EDEREK.SÜT VE UN İYİCE KARIŞTIRILIR.SONRASINDA İSE ILIK SUYUMUZDAN EKLİYORUZ.(ÇOK AZ KOYULAŞMA PAYI VEREREK) ÇORBAMIZIN KIVAMINI AYARLIYORUZ.
İÇİNEDE MANTARLARIMIZI EKLİYORUZ.KAYNAYANA KADAR SÜREKLİ KARIŞTIRIYORUZ.ACELENİZ YOKSA KISIK ATEŞTE 25-20 DK PİŞMESİ BEKLENİR.

(BİZ HIZLICA PİŞSİN DEDİK AMA BİR BÖLÜMÜ TAŞTI :) BİZİM GİBİ OCAĞI KISMADAN PİŞİRİP HEMEN YEMEK İSTİYORSANIZ AKLINIZDA BULUNSUN TENCERENİN KAPAĞINI KAPATMAYIN :)

6 KİŞİLİK ÇORBA OLUYOR KENDİNİZE GÖRE ÖLÇÜYÜ ARTTIRIP-AZALTIP PİŞİREBİLİRSİNİZ.ÇOK LEZZETLİ BİR ÇORBA OLDU

AFİYET ŞİFA OLSUN

Hiç yorum yok: