17 Aralık 2009 Perşembe

MUTLULUGUN FORMÜLÜ


Şöyle bir düşünüp de, dünyada paylaştıkça artan tek şeyin sevgi olduğunu fark ettiğinizde; onun ne kadar özel bir kavram ve ne kadar güzel bir duygu olduğunu da keşfedersiniz.
Sevgi bir bütündür; bu bütünlük, farklı farklı parçacıklardan oluşur. Tıpkı kalbimiz gibi. Kalbimizde de birçok odacıklar ve bu odacıkların kapıları vardır. Her kapının arkasında da farklı sevgiler vardır: Allah sevgisi, insan sevgisi, anne-baba, kardeş sevgisi, doğa, hayvan sevgisi, aşk sevgisi...
"Ruhun dili bedendir, kalbin dili ise sevgidir."
Yaşam, her yönüyle bir koşuşturmacadan ibarettir; bir mücadeledir... Mutluluk mücadelesi. Varoluşumuzun temeli olmasa da, yaşamımızı sürdürmenin temelinde "mutluluk mücadelesi" yatar.
Mutluluk yolunda en büyük silahımızdır sevgimiz. İşte bu yolda en büyük çabamız da, bu sevgiler arasındaki koşuşturmacadan oluşmalıdır. Yaşamımız boyunca, mümkün olduğu kadar bu odacıkların kapılarını çalmalı, ihtiyaçlarımız ölçüsünde bu farklı sevgileri tatmalıyız.
"Mutlu musun, için içine sığmıyor mu; çal bir odanın kapısını, paylaş sevgiyi doyasıya. Derdin, kederin mi var, yüreğin mi yanıyor; ne duruyorsun, çalsana bir kapıyı!"
Unutmayalım ki, mutluluk bir amaç, sevgi ise, bu yoldaki en büyük araçtır. Ve bu yolda ne kadar çok sevgiyi tadarsak, mutluluk yolunda o kadar yol almış oluruz. Bunun bir "Pollyanna"cılık olmadığının farkına vardığınızda, yüzünüzdeki tatlı tebessümün, mutluluğun resmini çizin...

Hiç yorum yok: