MALZEMELER:
500 gr yağsız kıyma,2 dilim bayat ekmek,4-5 dal maydanoz,1 baş soğan,1 yumurta,baharat(isteğe göre)2-3 diş sarımsak,5-6 patlıcan,2 domates,4-5 sivri biber,1 bardak sıvıyağ
YAPILIŞI:Kıyma,rendelenmiş soğan,ufalanmış ekmek içi,kıyılmış maydanoz,ezilmiş sarımsak,yumurta,tuz karıştırılarak köftemiz yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yassı köfteler yapılır.
Patlıcanlarımız alaca soyulup boydan ince dilimlenir.Sıvı yağda iki tarafıda kızartılır
iki parça kızarmış patlıcan çarpı şeklinde koyulur.Ortasına köfte koyulur.Bohça kapatır gibi kapatılır.Üzerine 1 dilim domates ,1 biber koyulur.tepesinden kürdan batırılır..
Tepsiye dizilir.
Tepsiye salça,yağ ve ılık su ile hazırladığımız sos dökülür.
Fırında yada ocakta 1 saat pişirilir.
AFİYET ŞİFA OLSUN....
NOT:Deneyin pişman olmazsınız.Biraz uğraştırıyor ama lezzete değer doğrusu.Ben pilavla yemeyi severim.
7 Ekim 2008 Salı
ÇÖP KEBABI
Etiketler:
Yemek Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder