23 Aralık 2013 Pazartesi

Limonlu Haşhaşlı Kek

Son 6 aydır haşhaşlı tarifleri çok seviyorum.En sık ta haşhaşlı keki severek hazırlayıp severek te yiyoruz.Defalarca pişen haşhaşlı kekimizden dilimlenmişini çekmek nasip olmadı bir türlü,çekemeden
 bitiyor :) Bende en son bütün hali ile paylaşayım bari dedim :)


Malzemeler:
1 su bardağından 2 parmak fazla toz şeker,
3 Yumurta,
1.5 Su bardağı süt,
Yarım su bardağı siyah haşhaş,
1 Limonun suyu ve kabuğunun rendesi,
Yarım su bardağı,
2,5 Su bardağı un,
1 paket vanilya ,
1 paket kabartma tozu,

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri 6 dk kadar mikserle çırpalım.sıvıyağ,süt,vanilya,haşhaş ekleyip kısa süre çırpalım.Limon kabuğu ve suyunu ekleyelim,kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyelim ve karıştıralım.Yağlanmış tepsiye dökelim önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dk kapağını hiç açmadan pişirelim.Kürdanla batırarak pişmiş mi diye kontrol edelim.fırından çıkaralım.
Afiyet şifa olsun.

Not:Malzemeler ılık ortamda bekletip hazırlarsanız kekimiz daha güzel kabarıyor.

Hiç yorum yok: