26 Şubat 2008 Salı

DİKKATLİ OLALIM

Tüketicilere 'büyük ikramiyeyi kazandınız' tuzağı

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Ankara Şube Başkanı Eda Sercan Akdoğan, uluslararası bir yayıncılık şirketinin, "tüketicileri, ad ve adreslerine mektup göndererek, '100,000 YTL'lik büyük ödülün potansiyel talihlisi oldunuz" yazılı hediye kartıyla kandırmaya çalıştığını iddia etti.
Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, tüketicilerin, adlarına düzenlenerek, adreslerine gönderilen mektuplara kanmaması gerektiğini belirterek, "(Çekiliş hakkı kazandım) derken, dolandırılmayın" uyarısında bulundu.
Kelime oyunları yapılarak kaleme alınan ve kişiye özelmiş gibi düzenlenen metinlerin binlerce kişiye gönderilerek, tuzağa düşürülen kişi sayısının artırılmaya çalışıldığını ifade eden Akdoğan, şunları kaydetti:
"Son aylarda, bir şirket tarafından çok sayıda tüketicinin bizzat adlarına ve adreslerine mektup gönderilmekte ve '...100,000 YTL değerindeki hediye kartı olan büyük ödülün potansiyel talihlisi olduğunuza dair bildiridir...' denilerek, tüketiciler kandırılmaya çalışılmaktadır.
Adı geçen şirketin tüketiciler üzerinde yapacağı tahribatın boyutlarını kestirmek güç. Ancak, mektuba cevap vermekle birlikte ya da bahsedilen katılım kuponlarını doldurup şirkete göndermekle bir anda kendinizi mesafeli satım sözleşmesinin tarafı olarak yüklüce bir borç altına girmiş bulabilirsiniz."

Hiç yorum yok: