Malzemeler:
250 gr brokoli(3-4 büyük dal)
1 orta boy patates,
1 küçük soğan,
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı hatap un,
2 bardak süt,
2 diş sarımsak,
1/2 limonun suyu
Tuz
Yapılışı:
Brokoliler küçük parçalar halinde tencereye koyulur.Patetes ve soğanda parçalanıp eklenir.Limon sıkılır.Üzerini geçecek kadar su koyulur iyice haşlanır.Tereyağ tencerede eritilir, un kavrulur.süt azar azar eklenerek pütür kalmayacak şekilde karıştırılır.Brokoli blendırdan çekilerek una eklenir tekrar birlikte çırpılır.Sarımsak ince doğranır tencereye koyulur.Ocağın altı açılır sürekli karıştırarak pişirilir.Ocağımızın altını kısalım ve 10 dk daha kaynamasını bekleyelim.Tuzu ayarlayalım....
Afiyet şifa olsun :)
6 Kasım 2013 Çarşamba
Brokoli Çorbası
Etiketler:
Yemek Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Hiç denememiştim hemen yapayım bakalım ellerine sağlık
Yorum Gönder