MALZEMELER.
2BARDAK ŞEKER
5 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
5 YEMEK KAŞIĞI UN(KAVRULMUŞ OLURSA DAHA İYİ OLUR)
1 PAKET VANİLYA
KAKAOLU BİSKÜVİ
9 BARDAK SÜT(BENİM TEPSİM BÜYÜK OLDUĞU İÇİN 2 ÖLÇÜ AYARLADIM)
YAPILIŞI:
ÖNCELİKLE NİŞASTA UN VANİLYA KÜÇÜK BİR KAPTA 1,5 BARDAK SÜTLE GÜZELCE KARIŞTIRILIR.TOPAKLAR KALMASIN DİYE SÜT AZAR AZAR İLAVE EDİLMELİ.
SONRA HAZIRLADIĞIMIZ KARIŞIMI TENCEREMİZE ALIYORUZ.ŞEKER VE KALAN SÜTÜ DE YİNE KARIŞTIRARAK EKLİYORUZ.OCAĞA ALIP KARIŞTIRARAK KOYULAŞMASI SAĞLANIR.
BU ARADA TEPSİMİZİN DİBİ ISLATILIP HİNDİSTAN CEVİZİ SERPİLİR(PASTAMIZIN KOLAYCA KALKMASI İÇİN)
KOYULAŞAN MUHALLEBİMİZİN YARISINI TEPSİMİZE DÖKÜYORUZ.DÜZELTİP BİSKÜVİLERİMİZİ DİZİYORUZ(HIZLICA YAPMALIYIZ KALAN MUHALLEBİ KOYULAŞIRSA TEPSİYE DÖKMEKTE ZORLANABİLİRİZ)
KALAN MUHALLEBİMİZİ DE ÜZERİNE DÖKÜP KAŞIKLA DÜZELTİYORUZ(EĞER ZORLANIYORSAK KAŞIK SÜTLE ISLATILIR)
PASTAMIZIN SOĞUMASI BEKLENİR.ÜZERİ PASTA SÜSÜ İLE SÜSLENEBİLİR(BEN BİSKÜVİMİZDEN UFALAYIP SÜSLEDİM)
SOĞUDUKTAN SONRA SERVİSE HAZIRDIR.AFİYET OLSUN.
12 Mart 2009 Perşembe
SÜTLÜ KOLAY PASTA
Etiketler:
Yemek Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder