4 Eylül 2008 Perşembe

Pilav Tenceresinde Kolay Börek

hiç denediniz mi bilmem ama ben bu akşam iftar için denedim
tencerede börek.....kulağa komik bile geliyo aslında.resimlerimiz pek kaliteli olmadı ama idare edin.denemenizi tavsiye ederim.lezzet harika oldu.(büyüyk uygun pişirme kabınız varsa tencere kullanmasanız da olur)

MALZEMELER:
KOYU KIVAM MAYALI HAMUR,MAYDANOZLU PEYNİRKARIŞIMI(BEN KAŞAR VE BEYAZ PEYNİR KULLANDIM)

ÖNCE 1 YUMURTA TUZ VE SU İLE HAMURUMUZU YOĞURUYORUZ.HAMUR YARIM SAAT DİNLENDİRİLİYOR.
MAYDANOZ İNCE KIYILARAK RENDELENMİŞ PEYNİR LE İYİCE BİRBİRİNE KARIŞTIRILIYOR.
HAMURDAN MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR(BEZE)HAZIRLANIYOR.
OKLAVA YARDIMI İLE İNCE AÇILIYOR.BEN 4 KAT YAPTIM İSTEĞE GÖRE DAHA FAZLA KATLIDA YAPILABİLİR.(AMA ÇEVİRMEK ZOR OLUR VE İÇ MALZEMESİ DÖKÜLEBİLİR)8 ADET BEZE AÇILIP DÜZ BİR ZEMİNE SERİLİR...YUFKAMIZ 20-25 CM CİVARI(SANIRIM ORTA BOY)
İLK YUFKAMIZ İYİCE ISINMIŞ TENCEREYE KOYULUR.HAFİF PİŞİNCE TERS TARAFI ÇEVRİLİR.İÇ MALZEME DÖŞENİR.
ÜSTÜNE DİĞER KAT YUFKA DİKKATLİCE KAPATILIP KENARLARIN YAPIŞMASI SAĞLANIR.ALTININ PİŞTİĞİNDEN EMİN OLUNCA TEKRAR ÇEVİRECEĞİZ.BU İŞLEMLER TEKRARLANARAK BÖREĞİMİZİN 4. KATIDA TAMAMLANIRTENCEREYE SIVI YAĞ GEZDİRİLİR.BÖREĞİN İYİCE ÇEVİREREK KIZARMASI SAĞLANIR.BEN ÇOK KIZARTAMADIM .İFTARA 2 ADET YETİŞTİREYİM DİYE.

SERVİS BİRAZ ACELE OLDU İDARE EDİN ARTIK....

AFİYET ŞİFA OLSUN.

BİZ GRİP OLUĞUMUZ İÇİN YANINA SICAK BİR DE IHLAMUR KAYNATTIK.HEM KOLAY HEMDE BİRAZ İDARELİK Bİ İFTAR SOFRASI İDİ.EEE HASTA OLUNCA İNSAN
EN BASİTE KAÇIYO BÖYLE.

1 yorum:

dünden bugüne dedi ki...

selam canım ellerine sağlık börek nefis görünüyor..afiyet olsun..
seni sobeledim sayfamda sorulara cvp yazarsan sevinirim tabi bu mecbur değil..istersenn
hayırlı geceler bereketli sahurlar