MALZEMELER:
80 Gr. Bitter çikolata,
Yağlı kek kağıdı,
1 Paket sade krem şanti,
1 Su bardağı soğuk süt
Mevsim meyveleri (Tercihen zıt renkli olanlar)
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritip, yağlı kek kağıtlarının iç kısımlarına kalın bir şekilde çay kaşığı yardımı ile çikolatayı sürüp dondurucuya yerleştirelim.
Bu arada 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi katı bir kıvama gelinceye kadar çırpalım. Arzu edilen meyveleri ( Kivi, karpuz,şeftali,çilek,portakal v.s.) küp şeklinde doğrayalım.
Dondurucudan çikolatalı kek kağıtlarını alalım. Kağıtları çikolatadan ayırıp, uygun bir servis kağıdının üzerine yerleştirelim.
İçerisine krema sıkma şırıngası ile önce krem şanti sıkıp bir sıra karışık meyve dizelim, tekrar krema sıkıp bir sıra daha meyve dizdikten sonra, Antep fıstığı veya çikolata sosu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
HAZIRLAYAN:SİDELYA NUR
ALINTIDIR EFENDİM ACİZANE
1 Temmuz 2008 Salı
ÇİKOLATALI KARNAVAL
Etiketler:
Yemek Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder