14 Temmuz 2008 Pazartesi

KUŞBURNU MARMELATI

2 HAFTA ÖNCE EKLENMESİ GEREKİYORDU AMA.KÜÇÜK BİR SEYEHAT VE İNTERNETTEKİ PROBLEMLER OLDUĞU İÇİN BU GÜN EKLEMEK KISMETMİŞ.......


MALZEMELER:

TAM ÖLÇÜ VEREMEYECEĞİM AMA

2 KİLOYA YAKIN KUŞBURNU, HAŞLAMA İÇİN SU(KUŞBURNU'NUN ÜZERİNİ KAPATACAK KADAR), TENCERE, KAVANOZ, ŞEKER,


Y APILIŞI:

KUŞBURNU VE SU TENCEREYE KOYULUP OCAĞA ALINIR.İYİCE YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİLİR.SOĞUMAYA BIRAKILIR.KEVGİRDEN EZİLEREK SUYU ÇIKARILIR.ÜZERİNE SOĞUK SU GEZDİRİLEREK SON KALAN KUŞBURNULAR İYİCE SIKILIR.

SONRA DAHA İNCE TELLİ BİR ELEKTEN SÜZÜLEREK TENCEREYE KOYULUR.KAYNAMAYA BIRAKILIR ARA SIRA KARIŞTIRILIR.KAYNAMAYA YAKIN ÜZERİNE BİRİKEN KÖPÜKLER ALINIR(KÜÇÜK DİKENLERİ OLUYOR)ALMAZSAK YERKEN RAHATSIZ EDEBİLİR :)

VE TAŞMAMASINA DİKKAT EDİN.KOYULAŞANA KADAR PİŞİRİLİR.İYİCE KOYULAŞMAYA BAŞLAYINCA ŞEKER EKLENİR(İSTEĞİNİZE GÖRE)

KAVANOZLARA SICAKKEN BOŞALTIP KAPAĞI SIKICA KAPATILIR.KAHVALTILARDA HARİKA BİR LEZZET....


AFİYET OLSUN


NOT:

BENİM KUŞBURNU OLGUN OLDUĞU İÇİN 10 KİLOYA YAKIN SULU KISMI ÇIKTI.TAŞMA İHTİMALİNE KARŞI DAHA BÜYÜK BİR TENCEREDE YAPMAK GEREKİYOR.1'ER KİLOLUK KAVANOZLARA DOLDURDUM.4 KİLO KADAR MARMELATI ÇIKTI. BİZİM BURALARDA PERVEDE DENİR

Hiç yorum yok: