14 Temmuz 2008 Pazartesi

SEVGİNİN YOLLARI

Image Hosted by ImageShack.us

Gerçi sarp ve zorludur sevginin yolları. Ama içinize ateş düştü mü izlemekten geri durmayın.
Sizi kanatlarının arasına alıp saklamak isterse, karşı koyun. Çünkü bilin ki, bir an gelir, o kanatların arasından bir kılıç çekilir ve vurur, inletir sizi. Gerçi sözleri düşlerinizi darmadağın edebilir, tıpkı kuzey rüzgarının bahçeleri darmadağın ettiği gibi. Ama sizinle konuştuğu zamanlarda, yine de ona inanmamazlık etmeyin. Çünkü başınıza tacı oturtacak olan da, sizi çarmıha gerecek olan da sevgidir. Serpilip gelişmenizi isteyen de; o, budanıp kalmanızı isteyen de; o dur.
Diyelim ki korkulara kapılmışsınız da sevgiden salt bir huzur ve zevk bekliyorsunuz . O zaman çıplaklığınızı örtün ve sevginin zorlu düzeninden uzaklaşıp mevsimleri olmayan bir dünyaya sığının, daha iyidir derim. Çünkü ancak orada güler ve ağlayabilirsiniz. Ama ne gülüşünüz tam olur, ne de ağlarken tüm gözyaşlarınız dökülür. Karşısındakine kendinden başka hiçbir şey vermez sevgi ve kendinden başka hiçbir şeyi de geri almaz... Ne kendi dışındaki seylere sahiptir, ne de kendisine sahip olunabilir. Hiç bir zaman sevgiye yön verebileceğinizi düşünmeyin. Çünkü sevgi, eğer sizi o değerde bulmuşsa, kendi yönünü kendi çizecektir. Sevginin kendini mutlu kılmaktan öte hiçbir arzusu yoktur. Ama eğer sevgiye kapılmışsanız ve tutkularınız olsun istiyorsanız şunları kendinize seçin derim:
Tutkunuz, sevginin içinde erimek olsun. Tıpkı geceye şarkılar söyleyen bir akarsu gibi akıp gidin.
Tutkunuz, aşırı duygusal davranışların getireceği acıları tanımak olsun. Tutkunuz, kendi sevgi anlayışınızla kendinizi vurmak olsun. Varsın istekle ve çoşkuyla aksın kanınız.
Tutkunuz, kanatlanmış bir yürekle sabaha gözlerinizi açıp sevgi dolu bir güne başlıyor oluşa teşekkür etmek olsun.
Tutkunuz, gün öğleye eriştiğinde oturup sevginin yüce heyecanını düşünmek olsun.
Tutkunuz, gün akşama erdiğinde evinize minnet dolu bir yürekle dönebilmek olsun.
Ve yüreğinize gömdüğünüz sevgili için, iyi bir şeyler dileyip yatın. Dudaklarınızda onu yücelten bir şarkı olsun...

Hiç yorum yok: