21 Temmuz 2008 Pazartesi

YEŞİL MERCİMEKLİ UN ÇORBASI

MALZEMELER:


1/2 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK,

3 KAŞIK UN,

TUZ,

SU(HAŞLAYACAK KADAR





YAPILIŞI:


MERCİMEK 2 SAAT KADAR SOĞUK SU(ODA ISISI) İLE ISLATILIR.SONRA OCAĞA ALINIR.HAŞLANDIĞI ZAMAN,ÜZERİNE BİRAZ DAHA SU EKLENİR.KAYNAMAYA BIRAKILIR.


BU ARADA 3 KAŞIK UN SU İLE İYİCE KARIŞTIRILIR.İÇİNDE UN PARÇALARI KALMAYACAK ŞEKİLDE.





KAYNAYAN TENCEREYE ,SÜREKLİ KARIŞTIRARAK UNLU KARIŞIM EKLENİR.

İSTEĞE GÖRE KAYNAR SU EKLENEBİLİR.
KOYULUĞU SİZ ZEVKİNİZE GÖRE AYARLAYIN.
TUZ EKLENİR.VARSA TEREYAĞ KIZARTILIP PİŞEN ÇORBAYA EKLENİR.




ÇORBAMIZ SERVİSE HAZIR...














AFİYET ŞİFA OLSUN



NOT.BENİM ÇOK SEVDİĞİM ÇORBALARDAN BİRİ(MERCİMEK AŞI)DENİR AYNI ZAMANDA.UMARIM BEĞENİRSİNİZ.

Hiç yorum yok: