18 Şubat 2009 Çarşamba

HERŞEYE RAĞMEN

İçinden geçenleri insan herşeye rağmen söylemeli...

Her şeye rağmen insan doğru bildiğini ve içinden gelenleri söylemeli. Gerçi tarih sahnesine geri dönecek olursak, içinden geçen her şeyi dürüstçe ve dosdoğru söyliyen insanların ya zindanlara atıldığını, ya sürüldüğünü ya öldürüldüğünü görürüz. Ama siz yinede doğru bildiğinizi söylemekten vazgeçmeyin. Ola ki yine aforoz edileceksiniz. Ola ki yine belki toplum dışına itiliceksiniz. Ola ki en yakınlarınız bile bazen size yüz çevirecek. Olsun siz kendi kendinizden yüz çevirmedikten sonra isterse bütün dünya size sırtını dönsün. Çünkü bi insanın kaybedeceği en büyük değer, kendi kendine olan sevgisi ve ihtimamıdır.

Sevdiğim bir yazar kısacık bir öykü anlatır. Öğrencisi öğretmeniyle dertleşirken, babasını çok sevdiğini ama bu sevgisini ona asla söyleyemediğini söyler. Öğretmeni derki; hala vaktin var mı sence söylemek için? Öğrenci; sizce der. Öğretmen; bence hemen şimdi git ve söyle, çünkü bir gün söylemek için ikinizin de vakti olmayabilir. Yine çok sevdiğim bir yazar derki; Eğer çok sevdiğiniz bir yakınınız ölmüşse, artık bu dünyadan ayrılmışsa, o size ölümüyle acı vermez onunla aranızda yaşanmamış ve konuşulmadan kalmış şeyler acı verir diyor...

Bir şeyler yarım kalıyorsa, bir şeyler konuşulmazsa içinden gelenleri insan her zaman, dosdoğru söylemezse, hep ertelerse hele birde kaybetme korkusuyla ertelerse ki, bunları sanırım sevgilerde çok yoğun yaşıyoruz.

İçinizden geçenleri mutlaka karşınızdaki insana söyleyin Hatta hiç geç kalmayın, hemen şimdi bi telefon açın, yazın bir mektup mutlaka, çünkü bir gün söylemek istediğinizde, hem kendiniz açısından ya da söylemek istediğiniz insanlar için çok geç olabilir.

İçinden geçenleri insan her şeye rağmen mutlaka söylemeli...

Hiç yorum yok: