21 Ocak 2009 Çarşamba

KIŞ TURŞUSU

BEN BU TARİFİ GELİNCİK2'DEN ALDIM.KENDİMCE TEMİN EDEBİLDİĞİM MALZEMELER İLE YAPTIM.ÇOKTA GÜZEL OLDU.ASIL TARİFE BURDAN BAKABİLİRSİNİZ.


MALZEMELER:

3 KĞ YEŞİL DOMATES(BİZİM BAHÇEMİZİN DOMATESLERİNDEN)
4 KĞ KORNİŞON
3 KĞ HAVUÇ
TUZ(KALIN OLURSA DAHA İYİ)
4-5 KAŞIK TOZ ŞEKER
SİRKE
SARIMSAK(BEN 300 GR KADAR KULLANDIM)
KAYNAMIŞ SOĞUMUŞ SU(7-8 LİTRE KADAR)
3 AVUÇ KADAR NOHUT
BEYAZ LAHANA

YAPILIŞI:

SUYUMUZU AKŞAMDAN KAYNATTIK.SOĞUMUŞ OLAN SUYU GENİŞ VE DERİN BİR KABA DOLDURUYORUZ.İÇİNE ŞEKER SİRKE TUZ KOYULUR.TUZU VE SİRKESİ DAMAK LEZZETİNİZE GÖRE AYARLAMAK LAZIM(O YÜZDEN SADECE ŞEKER ÖLÇÜSÜ VERDİM)

SEBZELERİMİZİ YIKAYARAK SULARININ AKMASI SAĞLANIR.KORNİŞONLARIN TEPESİ ALINIR BIÇAKLA BİRKAÇ YERİNDEN DELİNİR.HAVUÇLAR TEPESİ ALINARAK KABUĞU SOYULARAK 3-4 PARÇAYA BÖLÜNÜR.SARIMSAKLAR SOYULUR.DOMATESLERDE ORTADAN KESİLİR.LAHANALARIMIZDA BİRAZ UFAK PARÇALANIR.

KAVANOZLARIMIZIN DİPLERİNE AZAR AZAR NOHUT KOYULUR.İSTEĞE GÖRE SEBZELER SIRASI İLE KAT KAT DOLDURULUR.ARALARINA SARIMSAK DA KOYULUR.

HAZIRLADIĞIMIZ SU-SİRKE KARIŞIMINI DOLDURUYORUZ.KAPAKLARI SIKICA KAPATILIR.TURŞUMUZ HAZIRLANMASI BİTMİŞTİR.BEN 1 AY KADAR KİLERDE ÜSTÜNÜ BATTANİYE İLE KAPATARAK BEKLETTİM.ACI SEVMEDİĞİM İÇİN BİBER KOYMADIM.

TURŞUMUZUN ÖLÇÜSÜ 1TANE 10,1 TANE 5,1 TANEDE 2 KİLOLUK KAVANOZA DENK GELDİ.TURŞU SUYUMUZUN BİRAZIDA ARTTI.

AFİYETLE YİYORUZ.TAVSİYE EDERİM.

Hiç yorum yok: