21 Ağustos 2008 Perşembe

İLGİSİZLİK



Bazı insanlar vardır ki evlerine karşı büyük bir ilgisizlik içindedirler. Onlar için ev akşamları yatacakları bir otel, hanım ise yeme içme ve cinsel ihtiyaçlarını karşılayan sıradan birisidir. Bazı insanlarda vardır ki evlilik hayatı onlar için sadece bir ödevdir. Mecbur olduğu için çalışır ve evliliğin gereği olarak cinsel beraberlik içinde olurlar. Oysa evlilik kişi için hem dünyanın en mutlu oyunu hemde, en ağır sorumlulukları bulunan hükümdarlığıdır. Evlenen insan hanımından, çocuklarından her hususta sorumludur. Bu sorumlulukları dini açıdan olabildiği gibi onların ahlakından tutunda, sevinç ve kederlerine kadar her şeyi kapsamaktadır. Bu husuta Efendimiz S.A.V " Hepiniz çobansınız ve Hepiniz ellerinizin altındaki insanlardan sorumlusunuz." buyurmaktadırlar.
Hatta bazı insanlar ilgisizlikte o kadar ileri gitmiştir ki, artık eşinin varlığına bile tahammül edemez hale gelmiştir. Odasını ayırarak aynı çatı altında iki yabancı gibi yaşamaya başlamışlardır. Şahit olduğumuz bir olayda koca, karısıyla 15 yıldır aynı evi paylaşmakta ve hiç konuşmamaktadır. Yemekleri bile ayrı yiyen bu çiftin zaruri iletişimlerini ise biricik kızları yapmaktadır.
Belki ilgisizliğin bu kadarı sizi de şaşırtabilir ama şöyle çevremize bir bakacak olursak anlatılan olayın küçük benzerlerini etrafımızda görürüz. Sabahın erken saatlerinde işine gidip, gece onikilerde evine gelen ve arkasını dönüp yatan nice insanlar vardır. Bu tür insanların içinde kendilerini en iyi maskeleyenler ise evinde olduğu halde eşini yalnızlığa terk eden sözüm ona kazak erkeklerdir. Eve geldiği vakit hanımı yemeğini yapacak, çayını demleyecek ve filmini seyrettikten veya gazetesini okuduktan sonra arkasını dönüp yatacaktır
Sonuç olarak diyebiliriz ki; eğer sabah erkenden işimize gidiyor ve evimize geç saatlerde dönüyorsak, eşimizle oturup konuşmaya vakit bulamıyorsak ve ya da eve gelir gelmez televizyon başına geçip haber veya maç seyrederken uyuyup kalıyorsak, bilmeliyiz ki bu davranışımız yuvamızda derin yaralar açacaktır. Akşama kadar erkeğinin yolunu bekleyen eşiniz, kendisini büyük bir yalnızlık içinde bulacak, terkedilmiş bir köşeye atılmış hissedecektir. Hele bir de cinsellikte tek taraflı davranıyor ve işimizi bir an önce halledip uyumanın yoluna bakıyorsak evliliğimizin temelleri ya sarsılıyor, ya da evliliğimiz sadece mutluluk oyununa dönüşüyor demektir..
(1) Müslim İmare 20,

Hiç yorum yok: