9 Nisan 2008 Çarşamba

ADINA "DOST" DERLER...

ADINA DOST DERLER


Hani vardır ya her yerde, hissetmek istersin onun varlığını. Hani hep yanı başınızdaymış sanırsınız, ismini söylersiniz dalgınlıkla, her an berabersinizdir. Yanında olduğunu unutuverirsin bir andan sonra, sonra üzüldüğünde o sımsıcacık kollarını açar sana, sarılır ağlarsın omzunda doya doya...
Senin sorununu kendi sorunu bilir, bir kolun, bir bacağın ya da yüreğin, canın-kanın olur adeta... Ayrılmak istesen de koparıp ayrılamazsın. Sen; O, O; sensindir gayrı... Sevindiğinde senden fazla mutluluk duyar. Üzüldüğünde ölümü tadar ölmeden önce... O senin için farklıdır bütün insanlardan, tabii sen de onun için. Aranızdaki sevginin bitmesine izin vermezsiniz, kimse bozamaz aranızı, kimse araya girmeye cesaret dahi edemez. Ne zaman yardıma, ne zaman insana, ne zaman dosta ihtiyacınız olsa hep yanınızda bulursunuz, kendini adeta sizin için ayarlamıstır.
Beraber gülüp beraber ağlarsınız, daima olumlu özellikler verirsiniz birbirinize. O sana gülmeyi öğretir, sen ona kahkaha atmayı, O sana emeklemeyi öğretir, sen ona yürümeyi, O sana okumayı öğretir, sen ona yazmayı ve bu böyle sürüp gider... İşte bunun adına DOST derler... Kimdir o "DOST"?
Hayatta hiçbir şeyimiz olmasa da, hep bir dostumuz olsun inşallah...

Hiç yorum yok: