2 Nisan 2008 Çarşamba

Tavuk Çorbası



Malzemeler:1 parça tavuk(kemiksiz olursa daha rahat oluyor)
2 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı un,
1,5 litre tavuksuyu,1 baş soğan

Yapılışı:İlk önce 1 baş sogan(soyulup doğranmadan tencereye bırakılır) 2 litreye yakın su ve parça tavuğu tencerede iyice haşlanır bu sayede tavuk pişmiş ve tavuk suyumuz hazır olmuş olur.
Tavuk suyumuz ılık olunca başka bir tencerede 1 kaşık tereyağ eritilip içine un eklenir.Helva yapar gibi iyice karıştırılarak kavrulur.
Ocağın altı kısılarak önce 1/2 su bard su azar azar katılarak un iyice özenir.hızlıca karıştırılırsa kavrulan un topak olmadan sıvı olması sağlanır.Sonra azar azar tavuk suyu eklenerek iyice karıştırılır.
Ve kaynamaya bırakılır(tavuk suyunu azar azar ekleyin, siz kıvamı nasıl istiyorsanız o zaman bırakın)tavuk ve sarımsaklar incecik kıyılır ve kaynayan unlu çorbaya eklenir
20 dk kadar daha birlikte pişirilip ocağın altı kapatılır.

AFİYET OLSUN

NOT:HARİKA BİR ÇORBA OLDU.AMA GÖRÜNTÜ OLARAKTA
GÜZELLİK İSTİYORSANIZ ÜSTÜNE ERİTİLMİŞ TEREYAĞ GEZDİRİRSENİZ İYİ OLUR.

Hiç yorum yok: