21 Nisan 2008 Pazartesi

CEP TELEFONU KULLANANLARA UYARI!


Osman ASİLTÜRK'ün haberi
Her geçen gün dünyada baş döndürücü bir hızla büyüyen mobil iletişim sektörü,
kaçakçılardan yakasını bir türlü kurtaramıyor.
Türk Telekomünikasyon Kurumu'nun Mobil Cihaz Kayıt Sistemi ile 2005'te kaçağa vurduğu darbenin ardından yüzde 30 olan kaçakçılık yüzde 5'lere düşerken, bu piyasadan ekmek yiyenler Çin'e yöneldi.
Eskiden orijinal telefonları kaçak yollarla Türkiye'ye sokan kaçakçılar şimdi Nokia, Samsung büyük markaların çok tutan modellerini Çin'de tıpa tıp aynısı yaptırıyor.
Hiçbir detayı atlamayan Çinliler, Nokia telefonların içine 'Made By Nokia' yazmaktan bile çekinmiyor. Orijinalinden çok daha ucuz olan bu telefonlara ilgi büyük.
Türkiye'nin Çin'in hurdalığı haline geldiğini iddia eden Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği Başkanı Murat Dursun, son zamanlarda uyanık bazı ithalatçı firmaların Çin'de kendi adlarına ürettirdikleri telefonları 'Türk malı' imiş gibi piyasaya sürdüğünü kaydetti.
Dursun, "Çin'e git önüne albüm koyuyorlar. Sen istediğin kapağı seçiyorsun. Küçük ölçekli bu firmalar birkaç parti ithalat yapıyor. Sonra ne oluyor? İthalatı yapan Ahmet ticaret, oluyor Mehmet ticaret" diye konuştu.

BUNLARA DİKKAT
* Alışverişinizi mutlaka operatörlerin resmi bayilerinden yapın.
* Aldığınız telefona yıldız kare 06 kare (*#06 #) tuşladıktan sonra ekrana çıkan IMEİ numarasını, kutunun üstündeki ve bataryanın altındaki IMEİ numarasıyla karşılaştırın.
* Bildiğiniz modelleri satın alın.
* Fatura isteyin ve cep telefonu için verilen kullanma kılavuzunun orijinal olmasına dikkat edin.

Hiç yorum yok: